5,150 citiri

Concurs Legal FUN, cu premii: Ce reprezintă această imagine?

Ce reprezintă această imagine?

Premiile sunt foarte serioase: două invitații de participare la conferința Probleme dificile de drept civil, organizată de Societatea de Științe Juridice (București, 28-29 septembrie 2012)!

Premiile se vor acorda chiar dacă nimeni nu ghicește răspunsul corect. Este suficient să dați un răspun bun, fiindcă în domeniul legal, fie el și fun, părerile pot fi împărțite. 🙂

Cele mai interesante răspunsuri, dacă nu sunt indecente, vor fi publicate în această pagină.

Puteți să vă încercați norocul răspunzând la întrebarea concursului fie din pagina de contact, fie în pagina Facebook a Legal FUN. Oricum o să o faceți, Foxy o să se bucure!

* * *

Iată răspunsurile pe care le-am primit de la dumneavoastră:


soricelul-clientul
scheletul-avocatul
bufnita-judecatorul

Lavinia Defta


Scheletul reprezinta investitorul strain (capitalul) asteptand ca mediul legislativ din romania sa se aseze suficient de mult astfel incat el sa poate duce la final planul de business (ajunge schelet si tot nu o face). Bufnita reprezinta justitia romana, care nu aduce nimic bun, fiind sinistra, prin incertitudine si temene lungi, iar soricelul este romanul de rand, consumator final, care asteapta cu sufletul la gura sa vada daca mai apuca ceva pentru ziua de maine, in functie de cum ii vor iesi sau nu targetul investitorului…

Irina Ciapa


Un desen de colorat pe tema Halloween.

Delia Kiss


Cu toate ca imaginea poate fi considerata o alegorie la actul de justitie, prefer sa o privesc cu rigoare de jurist si sustin ca personajele sunt reprezentative pentru Halloween; scheletul, soricelul si bufnita fiind elemente specifice acestei sarbatori. Este adevarat ca ele pot fi asemanate cu juristi sau justitiabili, insa un jurist adevarat si cand glumeste nu pierde din vedere esentialul.

Claudiu Dascalescu


Imaginea reprezinta un avocat asteptandu-si randul la bara… dosarele i-au fost roase de soareci, iar intelepciunea (bufnita) este ultima ramasa langa el, sugerandu-i ca inca nu i-a venit timpul…

Marius Rus


Imaginea il reprezinta pe Avocatul Acuzarii care sta intr-o  pozitite dificila, pentru ca nu mai are cuvinte, avocatul apararii fiind soricelul il intimideaza gadilandu-l… (buturugaa mica rastoarna carul mare); si totul este supravegheat de bufnita-judecatoarea 🙂

Cristina Chirca


Omul-schelet, format doar din baza-structura poate imbraca diferite forme pentru a avea o imagine umana dar depinde ceea ce alegem fiecare… Daca alegem soarecele ca semn al lipsei  de spirit… sa nu avem invelisul propriu pentru a ne face oameni ai societatii, sau putemalege bufnita ca semn al intelepciunii si vom capata aspectul uman ce toti ar trebui sa il avem. In viata putem alege intre rau si bun noi avem baza trebuie doar sa facem alegerea intre intelepciune si ignoranta.

Raluca


Respectand in mod strict cadrul legal, cu agilitate si multa intelepciune, avocatul va ajunge cu siguranta un… schelet!!!

Alina Bucur


Transpunerea sintagmei ca nu e bine sa te interpui intre pradator si prada lui.

Angela Lung


Un avocat (scheletul), un procuror si un judecator dupa ce au citit noile Coduri.

Vlad Stefan


Un avocat în vacanță pentru prima și ultima oară :))

Vlad Stanese


Chenarul ar putea fi simbolul vechilor reglementari, pe cale de a trece cu totul in nefiinta, dupa cum sunt ele trecute in plan secund de scheletul care poate intruchipa noua legislatie de baza – care se contureaza din ce in ce mai clar si pe care am face bine sa o onoram cu suficienta doctrina si jurisprudenta, asa incat sa ni se poata prezenta in carne si oase, iar nu doar ca schema compozitionala, soricelul din perimetrul vechilor legiuiri trebuie – evident – evacuat, pe calea solutionarii litigiilor aflate sub imperiul acestora, caz in care gasim utilitate si bufnitei, simbol al inteleptelor instante de judecata chemate sa le solutioneze si asezate, de altfel, impartial, la limita dintre fostele si actualele dispozitii legislative, intr-un echilibru neindoielnic.

Andreea David


De fapt, scheletul este clientul, din ce in ce mai descarnat, soricelul simbolizeaza tagma creditorilor, mirati si ingrijorati ca nu mai au mai nimic de primit, iar bufnita – simbol al intelepciunii, bufnita este bineinteles avocatul care vegheaza (de)asupra tuturor!

Dumitru Tamas


Este simplu: soricelul reprezinta poporul liber, liber pana intr-un anumit punct – ca d-aia este inchis intr-un patrat; Patratul este legea, ai voie diverse chestii, toate avand o limita; Bufnita este reprezentanta justitiei, pentru ca urmareste soricelul sa nu incalce legea (adica sa iasa din patratel), iar scheletu’ poate reprezenta bratul legii, care asteapta pe cineva sa faca o greseala pentru a-si face datoria. Sau este doar un desen in care un schelet sprijinit de un patrulater, sta in compania unui soricel negru si a unei bufnite fara pene.

Dan Zen


Scheletronul ar fi presedintele care rade cu gura pana la urechea lipsa catre presedintele intermar, adica bufnita, sau cum spune fiica mea Gufita mirata, iar soricelul ar reprezenta poporul realmente asuprit de marele si zambitorul sef :). Mai pe scurt, traiasca DEMOCRATIA !

Ecaterina Halmagean


Reprezinta legatura intre inculpat (soricelul) si procuror (bufnita), care ar vrea sa il prinda in “ghearele” justitiei, iar judecatorul (scheletul) va da verdictul, daca soricelul “a fi sau a nu fi” mancat ;))

Florin MC


Justitia in toata splendoarea ei! (PS: bufnita-magistratul, scheletul-inculpatul si soricelul-avocatul) pam-pam…

Anca Odobleja


“Retinut de IPJ,” visul unei nopti de vara”…

Roxana Bârlă


‎”Astept sa fiu gasita!” Elodia

Silvia Bootie


Daca te ocupi sa aperi “soricei” ajungi sa mori de foame!

Cristina Ciontoloi


Un norocos care au castigat actiuni la Fondul Proprietatea surprins in momentul cand si le-a valorificat…

Ana-Maria Ghineţ


Mie mi se pare ca imaginea seamana cu un proces penal, cu urmatorii protagonisti:
– Bufnita – judecatorul cel intelept care vede totul, chiar si in intuneric. Stiu de la bunici ca bufnita e semn de rau augur, care prevesteste prin cantec o mare nenorocire pentru inculpatul soricel :))
– In prim plan urmeaza avocatul – sub forma unui schelet . Din cate stiu daca visezi un schelet, inseamna sporire a averii sau un motiv de mare bucurie ca portofelul devine neincapator ,deci domnul avocat (schelet) are motive sa stea destins si sa zambeasca. Oricum modul relaxant in care sta la bara dovedeste ca avocatii intotdeauna castiga, daca nu castiga procese, castiga banii frumosi :))
– Sa nu uitam de inculpatul soricel, care desi a violat, ucis sau furat, ia statura unui soricel in fata judecatorului si aduce de fiecare data aminte ca mai are acasa alti 10 soricei mai mici pe care trebuie sa ii hraneasca si sa ii creasca. Pacat ca de obicei bufnitele se cam hranesc cu soricei.

Petre Cruciu


Un avocat in dilema!

Iulia Gherbovet


Cei trei prieteni (în viziune avocăţească, bineînţeles): Şobolanul = procurorul (apropo de metodele de anchetă folosite); Scheletul (de fapt, sperietoarea) = judecătorul (că la toţi li-i frică de el); bufniţa = avocatul (că noi suntem cei mai înţelepţi din profesie). 🙂 PS: Acest comentariu reprezintă un pamflet.

Ză L’oiers


Perioada lunga de timp de rezolvare a pricinilor si consecinta acesteia, si anume, consumarea atat fizica cat si psihica a omului reprezentata prin schelet; sobolanul negru semnifica trecerea timpului iar bufnita, evident, instanta de judecata.

Simona Dumitru


Scheletul reprezinta un avocat ce isi sustine pledoaria in favoarea clientului sau (si anume, sobolanul), in fata bufnitei, aceasta din urma personificand un judecator :))

Mihai Poenaru


Un avocat proaspat pensionat!

Vlad Adrian Simion


Condamnat la detentiune pe viata 🙂

Genoveva Georgiana Enea


Termenul rezonabil

Gheorghe Preoteasa

* * *

Vă mulțumim tuturor!

Au existat răspunsuri foarte interesante, care însă nu au fost premiate pentru că încalcă politica JURIDICE.ro, care ne-a permis organizarea acestui concurs…

Așadar, juriul, deliberând, a desemnat următorii câștigători:…

Ah, mai întâi o precizare: deși concursul era prevăzut cu două premii, nu ne-am putut abține să nu acordăm patru invitații la Probleme dificile de drept civil.

Așadar câștigătorii sunt: Dumitru Tamas, Andreea David, Simona Dumitru și Petre Cruciu. Felicitări!

Rugăm câștigătorii să ne contacteze.