29,058 citiri

Scrisoarea unui debitor către creditor și răspunsul neîntârziat al acestuia

Ne-a parvenit o scrisoare inestimabilă, adresată de către un debitor cuviincios creditorului său onorabil:

Stimate domn,

creditorAm onoarea să vă confirm primirea scrisorii dumneavoastră din 11 martie 2013, prin care îmi cereţi, pentru a treia oară, returnarea banilor pe care vi-i datorez. Aș vrea să știți că eu nu contest creanța și am intenţia să vă plătesc datoria cât mai curând posibil. Pe de altă parte, aș dori să vă informez că eu am numeroşi alţi creditori, la fel de onorabili ca dumneavoastră, cărora vreau să le înapoiez sumele datorate. Deoarece suma alocată de mine, lunar, rambursărilor este limitată, în fiecare lună desemnez prin tragere la sorți unul dintre creditori, căruia îi înapoiez banii. Îndrăznesc să sper, domnule, că numele dumneavoastră va ieşi cât mai curând.

Vă rog să acceptaţi, domnule, salutările mele împreună cu întreaga mea consideraţie.

PS
Deoarece ultima dumneavoastră scrisoare a fost redactată într-un limbaj agresiv, vă anunţ cu regret că nu veți participa la următoarea tragere la sorți.

* * *

UPDATE
Domnul Vladimir Popescu ne aduce la cunoștință și răspunsul creditorului:

“Stimate domn,

În primul rând, dorim să ne cerem scuze pentru tonul agresiv folosit la ultima noastră intervenție. Este, într-adevăr, neprofesional să ridici tonul chiar dacă mai sunt câteva luni până se prescrie creanța noastră.

Încercăm să înțelegem perioada dificilă pe care o traversați și suntem conștienți că ați ajuns în această situație exclusiv pe fondul crizei economice și nu se pune în niciun moment problema relei-credințe din partea dumneavoastră, deși beneficiarul final al lucrării executate de noi ne-a mărturisit că v-a achitat în totalitate facturile emise. Vă mulțumim totuși că ne oferiți șansa de a ne recupera banii aferenți lucrărilor executate, prin organizarea loteriei datoriilor.

Însă, ca la orice loterie, trebuie să ne asigurăm că se va desfășura în depline condiții de legalitate și obiectivitate. Pentru aceasta am încheiat un contract cu o persoană fizică autorizată, de naționalitate ucraineană, care se numește IGOR. Acesta are o îndelungată expertiză în acest domeniu, referințele sale fiind foarte bune în acest sens. Am putea spune că poartă noroc, deoarece în proporție de 100% loteriile la care a participat au fost câștigate de firmele cu care avea încheiat un contract de consultanță. De cele mai multe ori s-au câștigat până și penalități, daune interese, dobândă legală, TVA-ul și impozitul la stat și bonusuri acordate cu cea mai mare plăcere de organizatorul licitației. Este ușor de identificat, blond, ochi albaștri, față pătrățoasă, 195 cm, aproximativ 110 kg. Foarte important, nu cunoaște limba română, însă recunoaște cu ușurință un termen ferm de plată, și niciodată nu se încurcă la număratul banilor. Facem precizarea că nu putem să știm data exactă când veți fi contactat de colaboratorul nostru însă, de regulă, acest lucru se realizează prin intermediul unei rude apropiate de-a debitorului.

În speranța că vom câștiga următoarea extragere norocoasă, vă dorim succes în organizarea loteriei și vă asigurăm de întreaga noastră considerațiune.

PS
Menționăm că potrivit contractului încheiat între societatea noastră și domnul IGOR, în cazul în care debitorul achită integral debitul până la organizarea loteriei, contractul de consultanță devine caduc.